top of page

רקע

 

בשנת 2010 התקיים קורס הקיץ הראשון של "הנדסה לקהילות מתפתחות" בו התקיימה סדנא לבניית טורבינה. בשנת 2011, לאחר קורס הקיץ השני הוקמה באופן רשמי קבוצת הרוח. כיום הקבוצה מונה כ-10 סטודנטים מפקולטות שונות.

 

מטרות הקבוצה

 

מטרת הקבוצה היא בניית טורבינות רוח מחומרים בסיסיים, והצבתן בקהילות הזקוקות לאנרגיה חשמלית לצרכים שונים, תוך מתן דגש על חינוך והסברה בנושא איכות הסביבה ואנרגיות חלופיות.

 

הטכנולוגיה

 

הטורבינה יוצרת חשמל ע"י שימוש באנרגיית התנועה של הרוח, אשר מסובבת את להבי הטורבינה המחוברות למגנטים. סיבוב המגנטים יוצר השראות על סלילי נחושת הנמצאים במרכז הגנראטור ועל ידי כך הטורבינה מייצרת זרם חשמלי בו ניתן להשתמש.

בשנת 2013 נערכה סדנא של הקבוצה ביחד עם חברת קומט, המספקת שירותי מים נקיים ומתמחה באנרגיה בת קיימא לקהילות פלסטיניות. בסדנה למדו חברי הקבוצה כיצד חברת קומט בונה טורבינות והקליטו סרטונים על מנת לשמור את הידע. הקבוצה עדיין שומרת על קשר עם חברת קומט והיא משמשת כמקור ידע מקצועי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הפעילות שלנו

 

הטורבינה הראשונה הוקמה בשנת 2012 והוצבה על גג בניין הפקולטה להנדסה אחרית וסביבתית בטכניון.
לאחר שנתיים של שירות רציף ותקין הטורבינה עברה תחזוקה והוקמה מחדש על גג בית הספר "אפאק" בירושלים, במסגרת השותפות הקהילתית הראשונה של הקבוצה.
הפרויקט התחיל בסוף 2013 בהצבת מדי רוח לאיסוף נתוני רוח לאורך מספר חודשים. לאחר מכן התקיימה פעילות חינוכית בנושא איכות הסביבה ואנרגיית הרוח. תהליך ההקמה תוכנן בשיתוף עם צוות בית הספר בחודש מרץ 2014. ביוני 2014 החלה הקמת הטורבינה על גג בית הספר ובמרץ 2015 הסתיים תהליך ההקמה, והטורבינה החלה להפיק חשמל לראשונה.
במהלך הבנייה והביקורים, הקבוצה שילבה פעילות חינוכית והעבירה מספר פעילויות לילדי ביה"ס. הפעילות האחרונה התקיימה ביוני 2015 ובמהלכה הילדים למדו אודות טביעת רגל אקולוגית ודרכים לצמצמה.
הקבוצה תמשיך לתחזק את הטורבינה בביקורים בביה"ס ובכך תשמר את הקשר המיוחד שנוצר בין המתנדבים לבית הספר. המטרה הסופית של הפרויקט היא להעביר מספיק ידע והבנה לבית הספר לתפעול כמעט עצמאי של הטורבינה (להוציא טיפולים טכניים שימשיכו להיות מבוצעים ע"י מתנדבי הקבוצה).

 

מבט לעתיד

 

בימים אלו הקבוצה מסיימת לבנות את הטורבינה השנייה שתוצב בטכניון במהלך קיץ 2015, וכן התחילה בחיפוש קהילה חדשה.
בנוסף לבניית הטורבינה, מתנדבי הקבוצה עובדים על בניית מערכת ניטור שתאסוף נתונים על פעילות הטורבינה ותעזור לאפיין ולבדוק את הטורבינות הבאות שייבנו בסדנא.
במקביל, מתוכננות מערכת תאורה שתסייע בהארת הטורבינה וכן תחנת טעינה לטלפונים ניידים, לשימוש ציבור הסטודנטים. שתי המערכות יופעלו על ידי חשמל המופק מפעילות הטורבינה עצמה, שתוצב גם היא על גג בניין הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון ולאחר מכן – בקהילה החדשה.

 

מן העיתונות

 

 

 

 

 

 

שותפים

בית הספר "אפאק", ירושלים

 

אנו רוצים להודות ל:

נועם דותן ואלעד אוריין, COMET-ME

קבוצת הרוח - סניף הטכניון

סניף הטכניון

ליצירת קשר:

ewb.technion@gmail.com

 

Site language / שפת האתר:

bottom of page